Blog Image

Udržení chladu - jak se společnost Trane Rental Services podílí na řešení potřeb chladírenských skladů

Když lidé přemýšlejí o pronájmu, obvykle si vybaví nouzové situace - porouchal se mrazák, nedorazila nová chladicí jednotka... Když jste opravdu v úzkých a výroba je ohrožena, pronájem je zřejmým rychlým řešením.

Služby Trane Rental Services přišly na pomoc bezpočtu zákazníků, kteří se ocitli v krizové situaci. Naše rozsáhlá flotila kontejnerových chladicích řešení v celém regionu EMEA - a desítky let technických zkušeností - znamená, že vás dokážeme rychle zprovoznit, ať už je situace jakákoli.

Pronájem chladírenských skladů však není určen jen pro katastrofy! Společnost Trane Rental pohlíží na chlazení (a vytápění) jako na službu, nikoliv jako na produkt. Tento přístup znamená, že odborníci společnosti Trane na pronájem chladicích zařízení vždy analyzují celou situaci a přicházejí s inovativními a nákladově efektivními řešeními.

Vývoj nových produktů: testování výrobního procesu
Pronájem je jednoznačně skvělou volbou, pokud je potřeba sezónní nebo dočasná, nebo pokud je třeba otestovat nový proces či výrobek. Takto se společnost Trane Rental zapojila do spolupráce s dlouholetým výrobcem krmiv pro zvířata v Portugalsku. Společnost pracovala na novém granulovaném produktu pro skot, ale zjistila, že během nového výrobního procesu dosahuje samotný produkt vysokých teplot a problémem je i skladování po výrobě. Ačkoli většinu krmiv pro zvířata lze snadno skladovat při teplotě okolí, nový výrobek byl náchylný ke kontaminaci červy, pokud nebyl ochlazován.

Tým společnosti Trane Rental navštívil továrnu a následně doporučil dvě velké, 6m kontejnerové jednotky CFF (Container Fresh & Frozen ). Tyto jednotky jsou vysoce energeticky účinné a mají pokročilý systém řízení teploty, který zajišťuje mimořádně přesnou regulaci teploty +/- 0,25 °C v režimu chlazení a +/- 1 °C v režimu mražení. Společnost experimentovala s různými teplotními rozsahy a zjistila, že ideálním řešením je skladování produktu při teplotách od -10 °C do -18 °C.

Rychlé rozšíření
Pronajatý kontejnerový chladírenský sklad je také skvělým prostředkem pro rychlé rozšíření kapacity. To se ukázalo jako dar z nebes pro uprchlické středisko v Německu, které naléhavě potřebovalo podpořit velký příliv Ukrajinců po začátku války v roce 2022. Centrum, které poskytuje stovky jídel denně pro uprchlíky, čelilo nebývalé poptávce. Během 24 hodin od obdržení prvního volání o pomoc byla společnost Trane Rental schopna v centru nainstalovat velkou 40stopou kontejnerovou chladírnu Magnum Plus , která umožnila velmi rychle zvýšit kapacitu. Původní doba pronájmu byla stanovena na pouhé čtyři měsíce, ale vzhledem k pokračující potřebě podpory ukrajinských uprchlíků byla nyní doba pronájmu prodloužena na dobu neurčitou.

Pronájem také umožnil italskému výrobci potravinářských a farmaceutických přísad rychle rozšířit výrobu pomocí řešení " supermrazničky" . Společnost, která se specializuje na výrobu probiotik a živých kultur, skladuje velké množství vysoce hodnotných polotovarů při velmi nízkých teplotách -50 °C. Kontrola teploty je životně důležitá, protože pokud teplota stoupne nad -50 °C, výrobky se stanou nepoužitelnými. Společnost Trane Rental dodala dva 20' "supermrazicí" kontejnery, které rozšířily stávající chladírenské sklady. Nyní společnost zahajuje druhou fázi projektu, kdy bude v blízkosti instalován třetí 20' kontejner.

Držet krok s inovacemi
Samozřejmostí jsou pak výhody pronájmu z hlediska nákladů. Pronájem umožňuje optimální využití kapitálu a peněžních toků - a zabraňuje nutnosti investovat do dodatečné kapacity, když může být potřebná jen na krátkou dobu. Pokud je potřeba krátkodobá nebo sezónní, je jistě nákladově efektivnější zajistit si dočasnou nájemní jednotku s náklady alokovanými do provozu než dlouhodobý majetek, jehož hodnota se bude odepisovat.

Smlouvy EaaSY společnosti Trane umožňují podnikům jednat svižně a zároveň využívat výhod nejnovějších technologií. Společnosti se mohou těšit z jistoty pravidelné údržby a vysoce spolehlivé, nepřetržitě poskytované služby podpory. Flexibilní, moderní a efektivní vozový park společnosti Trane Rental dokáže poskytnout řešení pro jakoukoli potřebu chladírenských skladů - od +40⁰C do -70 °C - a poskytuje tak špičkové řešení bez ohledu na požadavky. Dodání je vždy co nejrychlejší - a může být dokonce ještě týž den, pokud jsou produkty skladem. Desítky let zkušeností společnosti Trane v oblasti chladicích řešení znamenají, že spolupracujete s odborníkem, který dokáže využít specializované technické know-how a zajistit, aby byl každý projekt realizován co nejbezpečněji, nejrychleji a nejprofesionálněji.

Přečtěte si příběh zákazníka chladírny o testování výrobního procesu.

Přečtěte si příběhy zákazníků chladírny o urychleném rozšiřování

Přečtěte si příběhy zákazníků chladírny o zrychleném rozšiřování.

Další informace o službách pronájmu Trane


Blog Image

Kontaktujte nás

Spojte se se svým lokálním odborníkem společnosti Trane

Pomůžeme vám najít nejlepší řešení

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

 

×

Select Your Language

Selecting a language changes the language and content on the Trane site.

EU ANZ