Blog Image

Onderhoud is reden #3 waarom HFO-koelmiddelen een sterk alternatief zijn voor ammoniak in zachtvriestoepassingen

Bij de installatie van een industriële koelmachine in een levensmiddelen-, dranken- of zuivelomgeving is het belangrijk om te overwegen of het traditioneel gebruikte NH3 (ammoniak) de meest geschikte koelmiddeloplossing is. Bedrijven die een koelsysteem nodig hebben dat licht bevriest, wenden zich steeds vaker tot HFO (Hydrofluoro-olefine) koelmiddelen om de duurzaamheid te verbeteren, de prestaties te verhogen en de kosten aanzienlijk te verlagen.

Onderhoud kan een van de doorslaggevende factoren zijn. Regelmatig onderhoud zal altijd nodig zijn voor alle proceskoelsystemen. Maar sommige systemen zijn gemakkelijker te onderhouden dan andere.

Zoals bij het onderhoud van alle koelsystemen, zal een gekwalificeerde technicus het routineonderhoud uitvoeren volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Het onderhoud omvat een zorgvuldige inspectie van de volgende punten: instelpunten, koelleidingen en isolatie, koelmiddelniveau, conditie van de compressor.


ONDERHOUD VAN AMMONIAKSYSTEMEN


Vanwege de giftige eigenschappen van ammoniak moeten er zeer strenge veiligheidsmaatregelen worden genomen bij het hanteren of uitvoeren van onderhoud. Facility managers en technici moeten anticiperen op en omgaan met de verhoogde risico's voor mens en omgeving.

Extra maatregelen om lekkages te voorkomen, de veiligheid van het personeel te waarborgen en de risico's te beperken zijn onder meer


- Ademhalingsapparatuur
- Persoonlijke beschermingsmiddelen met overalls over de hele lengte en handschoenen van ammoniakkwaliteit
- Chemische pakken
- Detector om het ammoniakniveau te controleren
- Detectoren voor koelmiddelen
- Noodafschakeling op afstand
- Waarschuwingsborden voor ammoniak
- Speciale behuizing of een speciale ruimte voor de koelmachine met ventilatie

Aanvullende procedures omvatten:


- Hogere onderhoudsfrequentie. Ammoniak koudwatermachines moeten wekelijks of maandelijks worden gecontroleerd. HFO-koelmachines moeten tweejaarlijks of jaarlijks worden gecontroleerd.
- Strengere jaarlijkse inspecties en onafhankelijke volledige inspecties
- Twee personen zijn aanwezig wanneer het systeem wordt geopend om de veiligheid te waarborgen
- Ervaren personeel, specifiek opgeleid voor ammoniak, dat alle onderhoud en controles uitvoert


TRANE'S BENADERING VAN HET ONDERHOUD VAN HFO-SYSTEMEN


Onderhoud aan een systeem met R1234ze kan worden uitgevoerd met beperkte risico's. Trane heeft in de fabriek opgeleide technici bij u in de buurt voor het onderhoud van alle HFO Trane-systemen en proceskoelapparatuur van andere merken. Ons uitgebreide servicenetwerk is 24/7 beschikbaar om in te grijpen wanneer dat nodig is. Dankzij permanente opleiding en ondersteuning op afstand beschikken de technici van Trane over de knowhow om uw systeem snel weer operationeel te maken.

Indien nodig heeft Trane ook tijdelijke huurapparatuur zodat u uw proces effectief gekoeld kan houden tot uw systeem hersteld is. Trane onderdelen en accessoires zijn ook beschikbaar zodat u uw eigen reparaties kunt uitvoeren.


CONCLUSIE


Productiebedrijven hebben behoefte aan goed presterende, energie-efficiënte en duurzame oplossingen voor proceskoeling. De selectie van de juiste koelmachine-installatie is vooral kritisch in voedings- en zuivelfabrieken, brouwerijen en andere drankenindustrieën, waar fabrikanten aan vele kwaliteits- en veiligheidsnormen moeten voldoen.

Om de veiligheid, efficiëntie en betrouwbaarheid van koelinstallaties te garanderen, moeten service en onderhoud worden uitgevoerd op alle typen koelmachines volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Hoewel service, onderhoud en systeemonderhoud belangrijk zijn voor alle koelmachines, bieden HFO-installaties minder risico's voor de menselijke gezondheid met vereenvoudigd en minder kostbaar onderhoud.

HFO-systemen zijn een veilig, niet-toxisch, niet-ontvlambaar bij 30°C, niet-explosief en niet-corrosief alternatief voor het uiterst giftige ammoniak. Met een ODP (Ozone Depletion Potential) van nul en een GWP (Global Warming Potential) van bijna nul bieden HFO's, zoals R1234ze, de beste balans tussen alle veiligheids-, milieu- en economische aspecten.


Zie Duurzame lage temperatuur HVAC-systemen

Meer informatie over R1234ze koelmiddel


Contact

Neem contact met ons op

Wij zullen u helpen de juiste oplossing te vinden

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

 

×

Select Your Language

Selecting a language changes the language and content on the Trane site.

EU ANZ