Blog Image

Η συντήρηση είναι ο λόγος #3 για τον οποίο τα ψυκτικά μέσα HFO αποτελούν ισχυρή εναλλακτική λύση έναντι της αμμωνίας σε εφαρμογές ήπιας κατάψυξης.

Όταν εγκαθιστάτε έναν βιομηχανικό ψύκτη σε περιβάλλον τροφίμων, ποτών ή γαλακτοκομικών προϊόντων, είναι σημαντικό να εξετάζετε αν το παραδοσιακά χρησιμοποιούμενο NH3 (αμμωνία) είναι η καταλληλότερη λύση ψυκτικού μέσου. Οι εταιρείες που χρειάζονται ένα σύστημα ψύξης ήπιας ψύξης στρέφονται όλο και περισσότερο στα ψυκτικά μέσα HFO (υδροφθορο-ολεφίνη) για να βελτιώσουν τη βιωσιμότητα, να ενισχύσουν την απόδοση και να μειώσουν σημαντικά το κόστος.

Η συντήρηση μπορεί να είναι ένας από τους αποφασιστικούς παράγοντες. Η τακτική συντήρηση θα είναι πάντα απαραίτητη σε όλα τα συστήματα ψύξης διεργασιών. Αλλά ορισμένα συστήματα είναι ευκολότερα στη συντήρηση από άλλα.

Όπως συμβαίνει με όλες τις συντηρήσεις των συστημάτων ψύξης, ένας εξειδικευμένος τεχνικός θα εκτελεί το τακτικό σέρβις σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή. Η κλήση θα περιλαμβάνει την προσεκτική επιθεώρηση των εξής: σημεία ρύθμισης, γραμμές ψύξης και μόνωση, στάθμη ψυκτικού μέσου, κατάσταση λειτουργίας του συμπιεστή.


ΣΥΝΤΉΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΆΤΩΝ ΑΜΜΩΝΊΑΣ


Λόγω των τοξικών ιδιοτήτων της αμμωνίας, πρέπει να λαμβάνονται πολύ έντονες προφυλάξεις ασφαλείας κατά το χειρισμό ή την εκτέλεση της συντήρησης. Οι διαχειριστές και οι τεχνικοί των εγκαταστάσεων πρέπει να προβλέπουν και να διαχειρίζονται τους αυξημένους κινδύνους για τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Τα πρόσθετα μέτρα για την αποφυγή διαρροών, την ασφάλεια του προσωπικού και τον περιορισμό των κινδύνων περιλαμβάνουν:


- Αναπνευστική συσκευή
- ΜΑΠ με ολόσωμες φόρμες και γάντια ποιότητας αμμωνίας
- Χημικές στολές
- Ανιχνευτής για την παρακολούθηση των επιπέδων αμμωνίας
- Ανιχνευτές ψυκτικών μέσων
- Τηλεχειριζόμενη διακοπή λειτουργίας έκτακτης ανάγκης
- Προειδοποιητική σήμανση αμμωνίας
- Ειδικό περίβλημα ή ειδικό δωμάτιο για τον ψύκτη με εξαερισμό

Οι πρόσθετες διαδικασίες περιλαμβάνουν:


- Υψηλότερη συχνότητα συντήρησης. Οι ψύκτες αμμωνίας απαιτούν εβδομαδιαίο ή μηνιαίο έλεγχο. Οι ψύκτες HFO απαιτούν εξαμηνιαίους ή ετήσιους ελέγχους.
- Αυστηρότερες ετήσιες επιθεωρήσεις και ανεξάρτητες πλήρεις επιθεωρήσεις
- Παρουσία δύο ατόμων κατά το άνοιγμα του συστήματος για λόγους ασφαλείας
- Έμπειρο προσωπικό, ειδικά εκπαιδευμένο με την αμμωνία που εκτελεί κάθε συντήρηση και έλεγχο


Η ΠΡΟΣΈΓΓΙΣΗ ΤΗΣ TRANE ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΉΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΉΜΑΤΟΣ HFO


Η συντήρηση σε ένα σύστημα με R1234ze μπορεί να πραγματοποιηθεί με περιορισμένους κινδύνους. Η Trane διαθέτει κοντά σας τεχνικούς εκπαιδευμένους από το εργοστάσιο για τη συντήρηση όλων των συστημάτων HFO της Trane και άλλων εμπορικών σημάτων εξοπλισμού ψύξης διεργασιών. Το εκτεταμένο δίκτυο σέρβις είναι διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο για να επέμβει όποτε χρειαστεί. Με συνεχή εκπαίδευση και απομακρυσμένη υποστήριξη, οι τεχνικοί της Trane διαθέτουν την τεχνογνωσία για να επαναφέρουν το σύστημά σας σε λειτουργία γρήγορα.

Εάν είναι απαραίτητο, η Trane διαθέτει επίσης εξοπλισμό προσωρινής μίσθωσης, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε τη διεργασία σας να ψύχεται αποτελεσματικά μέχρι να επισκευαστεί το σύστημά σας. Διατίθενται επίσης ανταλλακτικά και αξεσουάρ της Trane για να εκτελέσετε τις δικές σας επισκευές.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ


Οι μεταποιητικές εταιρείες χρειάζονται υψηλής απόδοσης, ενεργειακά αποδοτικές και βιώσιμες λύσεις ψύξης διεργασιών. Η σωστή επιλογή εγκαταστάσεων ψύξης είναι ιδιαίτερα κρίσιμη σε εργοστάσια τροφίμων και γαλακτοκομικών προϊόντων, ζυθοποιίες και άλλες βιομηχανίες ποτών, όπου οι κατασκευαστές πρέπει να πληρούν πολλά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας.

Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια, η αποδοτικότητα και η αξιοπιστία των εγκαταστάσεων ψύξης, το σέρβις και η συντήρηση πρέπει να πραγματοποιούνται σε όλους τους τύπους ψύξης σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή. Ενώ το σέρβις, η συντήρηση και η φροντίδα του συστήματος είναι σημαντικά για όλους τους ψύκτες, οι μονάδες HFO προσφέρουν μειωμένους κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία με απλοποιημένη και λιγότερο δαπανηρή συντήρηση.

Οι μονάδες HFO προσφέρουν μια ασφαλή, μη τοξική, μη εύφλεκτη στους 30°C, μη εκρηκτική και μη διαβρωτική εναλλακτική λύση στην εξαιρετικά τοξική αμμωνία. Με μηδενικό ODP (δυναμικό καταστροφής του όζοντος) και σχεδόν μηδενικό GWP (δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη), τα HFO, όπως το R1234ze, παρέχουν την καλύτερη επιλογή ισορροπίας σε όλες τις πτυχές της ασφάλειας, του περιβάλλοντος και της οικονομίας.


Βλέπε Βιώσιμα συστήματα HVAC χαμηλής θερμοκρασίας

Μάθετε για το ψυκτικό R1234ze


Επικοινωνήστε μαζί μας

Συνδεθείτε με τον τοπικό σας εμπειρογνώμονα της Trane

Θα σας βοηθήσουμε να βρείτε την απαιτούμενη λύση

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

 

×

Select Your Language

Selecting a language changes the language and content on the Trane site.

EU ANZ